Μητρώο συνιστώμενων για αναπαραγωγή

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Ομίλου της Φυλής, στο εξής θα τηρούνται πίνακες «Ειδικού Αρχείου Υπηρεσίας Γενεαλογίου» του ομίλου, με τους «Συνιστώμενους‐Recommended», ως προς την αναπαραγωγική τους αξία, σκύλους της φυλής Ακίτα στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενημερώνονται συνεχώς και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να τους συμβουλεύεται, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την αναπαραγωγική αξία σκύλου φυλής Ακίτα.


«Συνιστώμενοι για Αναπαραγωγή» είναι οι σκύλοι ιδιοκτησίας μέλους του Ομίλου που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι εγγεγραμμένος στο Ελληνικό Γενεαλόγιο (Ε.Γ.) του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και στο Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων σκύλων (Β.Ε.Κ.).
β. Ο ιδιοκτήτης του είναι σε θέση να αποδείξει τη νόμιμη κυριότητα του σκύλου του με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχει λάβει τουλάχιστον δύο φορές τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος» και ένα CAC ή RCAC από 3 διαφορετικούς κριτές σε Εκθέσεις Μορφολογίας που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Κ.Ο.Ε.στην κατηγορία JUNIOR και άνω.
δ. Διαθέτει το διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας ισχίων – αγκώνων (HIP – ELBOW INTERNATIONAL CERTIFICATE) της FCI.   Ειδικότερα:
Σχετικά με τα ισχία: απαιτείται να είναι ελεύθερος δυσπλασίας ισχίων (βαθμός Α ή Β) ή έχει βαθμό C και έχει ζευγαρώσει με σκύλο αντίθετου φύλου με βαθμό Α και οι απόγονοί του σε ηλικία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών έχουν διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας της FCI ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας(βαθμός Α ή Β).
Σχετικά με τους αγκώνες: απαιτείται να είναι βαθμού 0 ή BL
ε. Έχουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).
Στ. Έχουν συμπληρώσει τον 18o μήνα για τα θηλυκά και τον 12o για τα αρσενικά

Μπορείτε από σήμερα να αποστέλλετε τα σχετικά έγγραφα των σκύλων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, στον υπεύθυνο αναπαραγωγής του ομίλου,  στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα κα την ευθύνη της τήρησης και συνεχούς ενημέρωσης του Μητρώου Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή σκύλων, προκειμένου για την εφαρμογή του κανονισμού που αποβλέπει στην υλοποίηση μιας συστηματικής επιλεκτικής μεθόδου, με την επιλογή των σκύλων που από απόψεως χαρακτήρος, επιδόσεων και ανατομοφυσιολογικής διάπλασης κρίνονται ως κατάλληλοι για τη βελτίωση και ανάπτυξη της φυλής.

Ο Όμιλος υποστηρίζει και ενθαρρύνει την προώθηση των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να προτείνει μόνον αυτούς τους σκύλους για αναπαραγωγή. Επίσης υποχρεούται να αναγράφει πάντα στην ιστοσελίδα του Ομίλου κατάλογο όλων των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων.

Τήρηση αρχείου πρωταθλητών της φυλής

Ομιλος Ακίτα Ελλάδος

Σας ενημερώνουμε ότι ο Όμιλος στο εξής θα τηρεί βάση δεδομένων που θα δημοσιεύεται και θα ενημερώνεται συνεχώς, με τους σκύλους της φυλής Ακίτα, ιδιοκτητών μελών του Ομίλου που έχουν καταστεί πρωταθλητές οποιασδήποτε χώρας μέλους της FCI.

Ειδικότερα, θα καταχωρούνται σκύλοι ιδιοκτησίας μελών του Ομίλου που έχουν ήδη λάβει έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω αναφερόμενους τίτλους.

Πρωταθλητής Μορφολογίας (CH)
Μέγας Πρωταθλητής Μορφολογίας (GRAND CH.)
Πρωταθλητής Νέων Μορφολογίας (J.CH.)
Πρωταθλητής Βετεράνων Μορφολογίας (V.CH.)
Πρωταθλητής Αναπαραγωγός (REP.CH.)
Πρωταθλητής Ο.ΑΚ.Ε. (Gr. A.C.Ch.)

Περισσότερα...

Ομιλος Ακίτα Ελλάδος

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΙΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.ΑΚ.Ε.)», έχει ως στόχους την ανάπτυξη, διάδοση και βελτίωση της φυλής του σκύλου Ακίτα (Akita), καθώς επίσης και την ενθάρρυνση και καθοδήγηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, εκτροφής, εκπαίδευσης και ανατροφής σκύλων της φυλής. Διοργανώνει κυνολογικές εκδηλώσεις (εκθέσεις μορφολογίας, επιμορφωτικά σεμινάρια) με στόχο την ανάδειξη γεννητόρων και την ενίσχυση της επιλεκτικής εκτροφής Ακίτα σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

Διοικητική Δομή

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


(α) Γεώργιος Δίπλας  (Πρόεδρος)
(β) Αντώνης Κατσαούνος  (Αντιπρόεδρος)
(γ) Δέσποινα Μισαηλίδου  (Γεν.Γραμματέας)
(δ) Στέλιος Μαναζής  (Ταμίας)
(ε) Κοσμάς Τεκελίδης (Μέλος)

Αναπληρωματικό μέλος : Γεώργιος Τύρος


ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κωσταντίνος Σηφάκης
Δημήτρης Πρόιος

Θεόδωρος Μοσχόπουλος

 


ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αντζελίνα Κουτσούγερα
Διονύσης Μοσχόπουλος

Χρήστος ΙωάννουΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.    Νικόλαος Βαζάκας  
2.    Αντζελίνα Κουτσουγερα
3.    Βλάσσης Τζίρας
4.    Χρήστος Ιωάννου   
5.    Σωκράτης Γασπαρινάτος  
6.    Γεώργιος Πεχλιβανίδης  
7.    Ζωή Τσαφούλια   
8.    Αντώνιος  Κατσαούνος
9.    Γιώργος Τρουμπούκης
10.    Μάνος Ματσάκης   
11.    Ιωάννης  Γραικούσης   
12.    Χρήστος Καπούλας  
13.    Αργύρης Μίχας
14.    Κυριάκος Κυριακίδης  
15.    Μιχαήλ Σφακιανάκης  
16.    Νικόλαος Κεραμίδας   
17.    Φωτεινή Τσαγκρασούλη  
18.    Βασίλης Κυρίτσης
19.    Ιωάννης Μαυρίδης  
20.    Μάνος Πολυκράτης  
21.    Ευρυδίκη Καταβέλη
22.    Διονύσιος Μοσχοπουλος