Μητρώο συνιστώμενων για αναπαραγωγή

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Ομίλου της Φυλής, στο εξής θα τηρούνται πίνακες «Ειδικού Αρχείου Υπηρεσίας Γενεαλογίου» του ομίλου, με τους «Συνιστώμενους‐Recommended», ως προς την αναπαραγωγική τους αξία, σκύλους της φυλής Ακίτα στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενημερώνονται συνεχώς και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να τους συμβουλεύεται, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την αναπαραγωγική αξία σκύλου φυλής Ακίτα.


«Συνιστώμενοι για Αναπαραγωγή» είναι οι σκύλοι ιδιοκτησίας μέλους του Ομίλου που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι γραμμένοι στο Ελληνικό Γενεαλόγιο του Κ.Ο.Ε. και στο Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων σκύλων (Β.Ε.Κ.).
β. Οι ιδιοκτήτες τους είναι σε θέση να αποδείξουν τη νόμιμη κατοχή του σκύλου τους με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχουν πάρει τουλάχιστον δύο φορές τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος» σε Εκθέσεις Μορφολογίας του Κ.Ο.Ε.
δ. Έχουν βεβαίωση κτηνίατρου αναγνωρισμένου από την FCI ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας (βαθμός Α ή Β), ή έχει βαθμό C και έχει ζευγαρώσει με σκυλί αντίθετου φύλου με βαθμό Α και οι απόγονοί του σε ηλικία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών έχουν βεβαίωση κτηνιάτρου αναγνωρισμένου από την FCI ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας (βαθμός Α ή Β).
ε. Έχουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).

Μπορείτε από σήμερα να αποστέλλετε τα σχετικά έγγραφα των σκύλων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, στον υπεύθυνο αναπαραγωγής του ομίλου,  στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα κα την ευθύνη της τήρησης και συνεχούς ενημέρωσης του Μητρώου Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή σκύλων, προκειμένου για την εφαρμογή του κανονισμού που αποβλέπει στην υλοποίηση μιας συστηματικής επιλεκτικής μεθόδου, με την επιλογή των σκύλων που από απόψεως χαρακτήρος, επιδόσεων και ανατομοφυσιολογικής διάπλασης κρίνονται ως κατάλληλοι για τη βελτίωση και ανάπτυξη της φυλής.

Ο Όμιλος υποστηρίζει και ενθαρρύνει την προώθηση των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να προτείνει μόνον αυτούς τους σκύλους για αναπαραγωγή. Επίσης υποχρεούται να αναγράφει πάντα στην ιστοσελίδα του Ομίλου κατάλογο όλων των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων.