Μητρώο συνιστώμενων για αναπαραγωγή

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Ομίλου της Φυλής, στο εξής θα τηρούνται πίνακες «Ειδικού Αρχείου Υπηρεσίας Γενεαλογίου» του ομίλου, με τους «Συνιστώμενους‐Recommended», ως προς την αναπαραγωγική τους αξία, σκύλους της φυλής Ακίτα στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενημερώνονται συνεχώς και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να τους συμβουλεύεται, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την αναπαραγωγική αξία σκύλου φυλής Ακίτα.


«Συνιστώμενοι για Αναπαραγωγή» είναι οι σκύλοι ιδιοκτησίας μέλους του Ομίλου που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι εγγεγραμμένος στο Ελληνικό Γενεαλόγιο (Ε.Γ.) του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και στο Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων σκύλων (Β.Ε.Κ.).
β. Ο ιδιοκτήτης του είναι σε θέση να αποδείξει τη νόμιμη κυριότητα του σκύλου του με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχει λάβει τουλάχιστον δύο φορές τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος» και ένα CAC ή RCAC από 3 διαφορετικούς κριτές σε Εκθέσεις Μορφολογίας που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Κ.Ο.Ε.στην κατηγορία JUNIOR και άνω.
δ. Διαθέτει το διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας ισχίων – αγκώνων (HIP – ELBOW INTERNATIONAL CERTIFICATE) της FCI.   Ειδικότερα:
Σχετικά με τα ισχία: απαιτείται να είναι ελεύθερος δυσπλασίας ισχίων (βαθμός Α ή Β) ή έχει βαθμό C και έχει ζευγαρώσει με σκύλο αντίθετου φύλου με βαθμό Α και οι απόγονοί του σε ηλικία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών έχουν διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας της FCI ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας(βαθμός Α ή Β).
Σχετικά με τους αγκώνες: απαιτείται να είναι βαθμού 0 ή BL
ε. Έχουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).
Στ. Έχουν συμπληρώσει τον 18o μήνα για τα θηλυκά και τον 12o για τα αρσενικά

Μπορείτε από σήμερα να αποστέλλετε τα σχετικά έγγραφα των σκύλων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, στον υπεύθυνο αναπαραγωγής του ομίλου,  στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα κα την ευθύνη της τήρησης και συνεχούς ενημέρωσης του Μητρώου Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή σκύλων, προκειμένου για την εφαρμογή του κανονισμού που αποβλέπει στην υλοποίηση μιας συστηματικής επιλεκτικής μεθόδου, με την επιλογή των σκύλων που από απόψεως χαρακτήρος, επιδόσεων και ανατομοφυσιολογικής διάπλασης κρίνονται ως κατάλληλοι για τη βελτίωση και ανάπτυξη της φυλής.

Ο Όμιλος υποστηρίζει και ενθαρρύνει την προώθηση των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να προτείνει μόνον αυτούς τους σκύλους για αναπαραγωγή. Επίσης υποχρεούται να αναγράφει πάντα στην ιστοσελίδα του Ομίλου κατάλογο όλων των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων.