B.I.S. ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΚΙΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην έκθεση του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας που διοργανώθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Καλαμάτας είχαμε την μεγαλύτερη διάκριση που θα μπορούσε να κατακτήσει ποτέ σκυλί του Ομίλου μας και γενικότερα της φυλής μας σε έκθεση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το σκυλί KAZAN NO ORIHIME ιδιοκτησίας του μέλους μας Μισαηλίδου Δέσποινας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου (Best In Show) στον τελικό της έκθεσης στις 20/09/2020 με κριτή τον Κο Petru Muntean

Τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Επιτυχίες σαν και αυτή προβάλουν την αγαπημένη μας φυλή και είναι κάτι που ευχόμαστε και στα υπόλοιπα μέλη μας.

Μητρώο συνιστώμενων για αναπαραγωγή

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Ομίλου της Φυλής, στο εξής θα τηρούνται πίνακες «Ειδικού Αρχείου Υπηρεσίας Γενεαλογίου» του ομίλου, με τους «Συνιστώμενους‐Recommended», ως προς την αναπαραγωγική τους αξία, σκύλους της φυλής Ακίτα στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενημερώνονται συνεχώς και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να τους συμβουλεύεται, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την αναπαραγωγική αξία σκύλου φυλής Ακίτα.


«Συνιστώμενοι για Αναπαραγωγή» είναι οι σκύλοι ιδιοκτησίας μέλους του Ομίλου που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι εγγεγραμμένος στο Ελληνικό Γενεαλόγιο (Ε.Γ.) του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και στο Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων σκύλων (Β.Ε.Κ.).
β. Ο ιδιοκτήτης του είναι σε θέση να αποδείξει τη νόμιμη κυριότητα του σκύλου του με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχει λάβει τουλάχιστον δύο φορές τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος» και ένα CAC ή RCAC από 3 διαφορετικούς κριτές σε Εκθέσεις Μορφολογίας που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Κ.Ο.Ε.στην κατηγορία JUNIOR και άνω.
δ. Διαθέτει το διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας ισχίων – αγκώνων (HIP – ELBOW INTERNATIONAL CERTIFICATE) της FCI.   Ειδικότερα:
Σχετικά με τα ισχία: απαιτείται να είναι ελεύθερος δυσπλασίας ισχίων (βαθμός Α ή Β) ή έχει βαθμό C και έχει ζευγαρώσει με σκύλο αντίθετου φύλου με βαθμό Α και οι απόγονοί του σε ηλικία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών έχουν διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας της FCI ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας(βαθμός Α ή Β).
Σχετικά με τους αγκώνες: απαιτείται να είναι βαθμού 0 ή BL
ε. Έχουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).
Στ. Έχουν συμπληρώσει τον 18o μήνα για τα θηλυκά και τον 12o για τα αρσενικά

Μπορείτε από σήμερα να αποστέλλετε τα σχετικά έγγραφα των σκύλων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, στον υπεύθυνο αναπαραγωγής του ομίλου,  στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα κα την ευθύνη της τήρησης και συνεχούς ενημέρωσης του Μητρώου Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή σκύλων, προκειμένου για την εφαρμογή του κανονισμού που αποβλέπει στην υλοποίηση μιας συστηματικής επιλεκτικής μεθόδου, με την επιλογή των σκύλων που από απόψεως χαρακτήρος, επιδόσεων και ανατομοφυσιολογικής διάπλασης κρίνονται ως κατάλληλοι για τη βελτίωση και ανάπτυξη της φυλής.

Ο Όμιλος υποστηρίζει και ενθαρρύνει την προώθηση των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να προτείνει μόνον αυτούς τους σκύλους για αναπαραγωγή. Επίσης υποχρεούται να αναγράφει πάντα στην ιστοσελίδα του Ομίλου κατάλογο όλων των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων.

Τήρηση αρχείου πρωταθλητών της φυλής

Ομιλος Ακίτα Ελλάδος

Σας ενημερώνουμε ότι ο Όμιλος στο εξής θα τηρεί βάση δεδομένων που θα δημοσιεύεται και θα ενημερώνεται συνεχώς, με τους σκύλους της φυλής Ακίτα, ιδιοκτητών μελών του Ομίλου που έχουν καταστεί πρωταθλητές οποιασδήποτε χώρας μέλους της FCI.

Ειδικότερα, θα καταχωρούνται σκύλοι ιδιοκτησίας μελών του Ομίλου που έχουν ήδη λάβει έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω αναφερόμενους τίτλους.

Πρωταθλητής Μορφολογίας (CH)
Μέγας Πρωταθλητής Μορφολογίας (GRAND CH.)
Πρωταθλητής Νέων Μορφολογίας (J.CH.)
Πρωταθλητής Βετεράνων Μορφολογίας (V.CH.)
Πρωταθλητής Αναπαραγωγός (REP.CH.)
Πρωταθλητής Ο.ΑΚ.Ε. (Gr. A.C.Ch.)

Περισσότερα...

Αποτελέσματα Βαθμολογικού Συστήματος

Όλοι οι συμμετέχοντες σκύλοι στις εκθέσεις μορφολογίας, βαθμολογούνται ανάλογα με τις νίκες τους, οι βαθμοί προστίθενται και στο τέλος του χρόνου προκύπτουν οι Κορυφαίοι.
Το σύστημα αυτό αποτελεί ένα αντικειμενικό κριτήριο συνολικής ετήσιας αξιολόγησης και κατάταξης των καλύτερων σκύλων.

Δικαίωμα συμμετοχής στην βαθμολογία έχουν μόνο οι σκύλοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενεαλόγιο του Κ.Ο.Ε. (ΒΕΚ ή ΒΕΑ) και ανήκουν σε Έλληνα ιδιοκτήτη ή μόνιμο κάτοικο Ελλάδος.

Περισσότερα...

Πρότυπο του Ακίτα

Akita FCI-Standard N°255/ 02. 04. 2001 / GB

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:
Μεγάλου μεγέθους σκύλος, ρωμαλέας κατασκευής, καλά ισορροπημένος και με πολλή μάζα. Δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου έντονα, εμφάνιση αριστοκρατική, ευγενική και μεγαλοπρεπής μέσα όμως από απλότητα . Ισχυρή δομή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ:
Η αναλογία του ύψους στο ακρώμιο ως προς το μήκος του σώματος (από το σημείο των ώμων μέχρι το σημείο του γλουτού) είναι 10: 11, τα θηλυκά έχουν το μήκος σώματος ελαφρώς μακρύτερο από τα αρσενικά.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Σελίδα 1 από 2